Efect de vaporizare

Dupa atâtea nopți cumplite, asuprite de cosmaruri, m-am trezit intr-o dimineata si nu mai simțeam nimic – doar miros de fum, ca dupa incendiu si frig – inca mai pulsează adrenalina … Îmi vine sa plâng, dar nu-mi curg lacrimi, e liniște.

In ciuda eforturilor mele, a dispărut … tot
 Am vrut sa te păstrez, mi-am spulberat sufletul de mii de ori si te tineam ca pe o lama infipta, a unui cuțit, cu teama ca ar durea mai tare încercând sa o scot, dar te-ai evaporat, ca si cum n-ai fi existat vreodată…
Iti păstrez in schimb amintirea, intr-o cutiuta de bijuterii, ca pe ceva sacru – ceva ce-a însemnat totul cândva, ceva ce voi iubi mereu, intr-un fel sau altul…. Măcar acum nu mai doare, ma face sa zâmbesc, cu ochii umezi si plini de regret….
A trecut prea mult timp peste noi, cu toate ca ti-am promis ca voi aștepta – deși nu mi-ai cerut asta – iar eu m-am ținut de cuvânt … dar am spus „un timp” nu o veșnicie..
Obișnuiam sa-ti mai simt prezenta, parfumul, uneori te mai vedeam din depărtare si mi se inndodau lacrimile in gât … acum s-a oprit totul, chiar de am da nas in nas, probabil ca ti-as zâmbi si atat … Te păstrez in locul tau special, pe care il știu doar eu.
Am încetat de mult sa cred ca suntem victimele destinului, doar eu am fost, victima ta si apoi a mea, a fost un basm izbit de realitate cu final tragic;
Vezi tu, cand o visatoare ca mine se intalneste cu o supra-doza de realism, se nasc explozii de suflet, care transforma feeria intr-o catastrofa nefavorabila, in rătăcire…. Ca un copil care vede pentru prima data artificii, o magie efemera, ce dispare la fel de subit cum a aparut – si încerc sa-mi dau seama ce ma intristeaza mai mult, ce-mi lipseste de fapt… Scânteia de miracol sau sentimentul sublim, aproape ireal pe care mi l-a oferit, câteva secunde?  Poate ambele..
Mi-ai lipsit, asa cum ii lipseste unui orb vederea, dar acum disting lumina din nou si mi-as dori sa dispară de tot ceața de pe retina … Ti-am spus de atâtea ori ca mi-e frica de întuneric …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s